De kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren: het aantal implantaten, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en of er kunstmatig bot aangebracht moet worden.
Onze declaraties zijn gebaseerd op de landelijk vastgestelde tarieven (zgn. UPT-codes). Deze zijn centraal vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Dat betekent dat alle tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten in Nederland dezelfde tarieven in rekening brengen voor dezelfde handelingen. Overigens kunnen verschillende technieken en materialen die een tandarts tijdens een behandeling gebruikt wel tot een verschil in kosten leiden.
Voor personen onder de 18 jaar worden implantaten vergoed vanuit de basis zorgverzekering bij genetische afwezigheid van voortanden. Ook voor een behandeling na het 18e levensjaar zou de verzekering dit kunnen vergoeden. De implantoloog kan dan een machtiging aanvragen om de behandeling uit te stellen tot het 22e levensjaar. Voor personen boven de 18 zit het plaatsen van implantaten niet in de basis zorgverzekering. De vergoeding voor deze patiënten is dus afhankelijk van hun zorgverzekering. Bij een aanvullende tandartsverzekering kan de verzekering de kosten wel (deels) vergoeden.
De behandeling voor implantaten begint met een tandheelkundig onderzoek.
Lees meerDe kosten voor implantaten kunnen variëren door verschillende factoren: het aantal implantaten, de moeilijkheidsgraad van de behandeling en of er kunstmatig bot geïmplementeerd moet worden.
Lees meerTitanium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.
Lees meerZirconium is een van de materialen die gebruikt wordt voor het maken van implantaten.
Lees meer