Algemene tandheelkunde

U kunt bij ons terecht voor alle vormen van algemene tandheelkunde. Wij helpen u om uw gebit mooi en gezond te houden. We zien u dan ook graag regelmatig voor een periodieke controle. Bij deze afspraak stellen we u zo nodig een vervolgbehandeling voor bij de tandarts, mondhygiëniste en/ of preventie-assistente. Meld u zich hier aan.

Mondhygiëne en preventie 

Om problemen in uw mond te voorkomen is het verstandig om een bezoek in te plannen bij de mondhygiëniste. Zij zorgt ervoor dat uw gebit en tandvlees in goede conditie blijven. Ook krijgt u daar tips over hoe u uw mond zelf gezond en schoon kunt houden. Bij tandvleesontstekingen (parodontitis) zal na een uitgebreid onderzoek uw gebit behandeld worden. Wilt u een gezond en mooi gebit? Vult u dan het inschrijfformulier in en wij nemen contact op voor het maken van een afspraak.

Cosmetische tandheelkunde

Bent u niet tevreden met het uiterlijk van uw gebit? Heeft u bepaalde wensen of vragen over de esthetiek van uw gebit? Neemt u dan contact op met de praktijk. Wij kunnen u uitgebreid informatie geven over alle mogelijkheden. Wij kunnen uw gebit verfraaien met verschillende technieken zoals kronen of facings (schildjes van porselein). Voor het rechtzetten van de natuurlijke tanden verwijzen wij naar een orthodontist in de buurt waarmee wij een nauwe samenwerking hebben.

Implantologie

Als u een tand of kies mist, bieden wij verschillende mogelijkheden ter vervanging van de missende tand of kies. Dit kan bijvoorbeeld een implantaat zijn om één tand of kies te vervangen of meerdere implantaten voor meerdere tanden of kiezen, of zelfs een volledige gebitsprothese. Een implantaat is een kunstmatige tandwortel en is gemaakt van titanium. Als een tand of kies verloren gaat of al afwezig is, kan deze dus vervangen worden door een implantaat. Een implantaat moet eerst goed vast groeien in het bot. Als dat proces voltooid is, wordt er op het implantaat een kroon geplaatst en een brug of prothese op meerdere implantaten. Wilt u meer informatie, maak dan een afspraak.

Kunstgebit / prothese

Een gebitsprothese is een losse voorziening in uw mond, die alle of deels missende tanden en/of kiezen vervangt. We kennen drie soorten varianten van een losse voorziening. Namelijk een volledig kunstgebit, een frame en een partiële prothese. Een goed passende gebitsprothese met een natuurlijke uitstraling is van groot belang voor uw comfort en zelfvertrouwen. Bij onvoldoende houvast op de kaak kan een gebitsprothese op implantaten uitkomst bieden. Voor meer informatie vul het inschrijfformulier in.

Klikgebit 

Waarom een volledige gebitsprothese op implantaten? Na het verlies van alle tanden en kiezen zal de kaak in loop van tijd slinken. Hierdoor zal de gebitsprothese niet meer goed passen en los gaan zitten.

Implantaten bieden hierbij dus een enorme uitkomst. Als de implantaten goed vastgegroeid zijn in uw kaak, wordt er een nieuwe gebitsprothese voor u gemaakt. Deze kunt u vastklikken op de implantaten. Met als resultaat dat uw gebitsprothese weer stabiel in uw mond ligt. Klik hier voor verdere informatie.

 
jon-tyson-232630-unsplash.jpg
alex-581032-unsplash.jpg
peter-kasprzyk-110926-unsplash.jpg
daniel-frank-201416-unsplash.jpg