Vanwege de feestdagen zijn wij gesloten tussen kerst en Oud en Nieuw. Voor spoedgevallen kunt u bellen naar 0900-8602. Vanaf 2 januari 2025 staan wij weer voor u klaar. Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gezond 2025 toe!
Elke tand is omringd met een beschermend laagje glazuur. Elke keer dat u iets eet of drinkt, worden de etensresten omgezet tot tandplak en zetten de bacteriën in uw speeksel deze resten om in zuur. Dit zuur tast uw glazuur aan, en kan daardoor leiden tot gaatjes. Als u dit gaatje onbehandeld laat, heeft dit zuur een steeds groter effect, en ontstaat de mogelijkheid dat het uw tandbeen aantast. Het is daarom belangrijk dat u uw gaatje(s) zo snel mogelijk laat vullen.
Als u een gaatje laat vullen, heeft u altijd de keuze of u plaatselijk verdoofd wilt worden of niet. Bij het plaatsen van de vulling zelf zijn er verschillende materialen die gebruikt kunnen worden, waarvan de meest gebruikelijke composiet is. Eerst zal het gaatje weggeslepen worden. Daarna wordt het tandoppervlak geprepareerd, zodat de tand behandeld kan worden met een zuur. Dit zuur zorgt ervoor dat het composiet (of een ander materiaal) zich goed kan hechten. Na uitharding van dit materiaal wordt het oppervlak van de vulling nog iets afgewerkt, zodat u niet voelt dat u een gaatje heeft gehad.
Wilt u weten wat de kosten zijn van het vullen van gaatjes? Bekijk het via de button hieronder.
Om gaatjes te voorkomen, moet u goed voor uw gebit zorgen. Een goed begin is het tweemaal daags poetsen van uw tanden met een fluoridetandpasta. Om dit te ondersteunen kunt u tandenstokers, ragers of flosdraad gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk van belang om regelmatig naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle. Wij adviseren om dit ieder halfjaar te doen.
Voorkom problemen in uw mond door regelmatig op controle afspraak te komen bij de tandarts.
Lees meerAls u bij het tandenpoetsen pijn aan uw tandvlees ervaart, kan het zijn dat u last heeft van ontstoken tandvlees.
Lees meerParodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.
Lees meerWanneer u tandsteen heeft, kunt u dit niet zelf verwijderen, hiervoor heeft u een tandarts of mondhygiënist nodig.
Lees meerMeestal is tandenknarsen onschuldig, maar als dit over een lange periode blijft aanhouden kan uw gebit gaan slijten.
Lees meerMet facings kunt u de vorm en kleur van uw gebit veranderen, door bijvoorbeeld afgebroken stukken of spleetjes te vullen.
Lees meer