De eerste stap is het verzorgen van uw gebit. Poets tweemaal daags goed uw tanden, en ondersteun dit met het gebruik van tandenstokers of flossdraad. Ook als uw tandvlees pijn doet, is het belangrijk dat u goed blijft poetsen. Ter aanvulling kunt u uw tong poetsen.
Een tweede stap is om uw gebit regelmatig te laten controleren. Een tandarts (of mondhygiënist) kan aanvullende reiniging bieden, en eventueel tandsteen verwijderen.
Als laatste raden we een gezonde levensstijl aan. Gezonde voeding is daarbij één ding, maar niet roken en het verminderen van alcoholgebruik spelen daarbij ook een grote rol.
Er zijn verschillende symptomen die kunnen duiden op ontstoken tandvlees. Het is belangrijk om te weten dat de mate waarin deze symptomen zich voordoen voor iedereen anders is. De een ervaart ze licht, de ander zwaar, en een ander mogelijk helemaal niet. In het geval dat u wel klachten ervaart, zouden deze kunnen zijn:
Twijfelt u of uw tandvlees ontstoken is? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Ons team van Tandarts Bakx is gespecialiseerd in de juiste zorg op gebied van tandheelkunde en helpt u graag. U kunt direct contact met ons opnemen via ons contactformulier, of u kunt ons bellen op 035-5412010. Bij Tandarts Bakx staan we altijd voor u klaar!
Als weefsel ontsteekt, voert de tandarts een wortelkanaalbehandeling uit om verdere problemen te voorkomen.
Lees meerVoorkom problemen in de mond door regelmatig op controle afspraak te komen bij de tandarts.
Lees meerMet kronen, inlays en bruggen kunnen we verzwakte tanden weer versterken om uw gebit er weer als nieuw uit te laten zien.
Lees meerParodontitis is een ontsteking van het tandvlees en omliggend weefsel, veroorzaakt door bacteriën.
Lees meerHet is belangrijk om een gaatje zo snel mogelijk te laten vullen om verdere ontstekingen te voorkomen.
Lees meerVaak leiden verstandskiezen tot pijn of irritatie in het gebit omdat deze regelmatig schuin in de kaak zitten.
Lees meer